Askhink

Askhinkar är ett nödvändigt tillbehör för alla som har en eldstad eller kamin hemma. Det finns många olika varianter på marknaden, allt från enklare plastmodeller till mer lyxiga versioner i metall eller trä. Men vad ska man tänka på när man väljer askhink, och vad är fördelarna med att använda en?

Upptäck våra favoriter

  1. GardenLife askhink med spade
  2. Espegard i galvaniserat stål
  3. Muurikka snygg rund askink med lock
  4. Askhink i mässing från Josef Davidssons
  5. Relaxdays smal rektangulär askhink

Askhinkar har många fördelar. För det första hjälper de till att hålla det rent och snyggt runt eldstaden. Askan kan vara svår att borsta bort, och om man inte har en hink att lägga den i kan det bli en röra på golvet. En askhink hjälper också till att minimera brandrisken, eftersom askan kan fortsätta att glöda under lång tid efter att elden har slocknat.

GardenLife askhink med spade

När man ska välja askhink är det viktigt att välja en som är tillräckligt stor för sitt ändamål. En för liten askhink kan snabbt fyllas, medan en för stor kan se klumpig ut och kräva för mycket utrymme. Det är också bra att tänka på om man vill ha en hink med eller utan lock, och om man vill att den ska vara avsedd för utomhusbruk eller inte.

Det finns askhinkar i många olika material. Plastmodeller är ofta billigare, men kan vara lite mindre stabila och kan vara svåra att få rent. Metallhinkar är oftast mer hållbara, men kan bli ganska varma.

De bästa askhinkarna

GardenLife askhink med spade från Gardenstore. Lätt att använda och bra kvaitet till ett riktigt bra pris. Praktisk hållare för spaden. Lätt att använda.

Espegard från Bauhaus. En bra svartlackerad askhink i galvaniserat stål med spade till ett lågt pris. Stadig och tålig.

Relaxdays rektangulär askhink från amazon.se. En askhink med annorlunda form som därför lätt kan stuvas undan. Pulverlackerat stål. Spade i rekangulär form ingår.

Muurikka 25l askink med lock från Byggmax. En enkel rund design som påminner om en mindre sopkorg. Snyggt lock håller askan på plats.

Lönneberga askhink från Nordviggen. En annorlinda design som påminner om en vattenkanna. Svartlackerad stål med handtag i nickel. Stabil, robust och snygg som tillbehör. 

Askhink i mässing från Josef Davidssons. En liten 10 liters mässingsaskhink med matchande lock blir en snygg inredningsdetalj. En dyrare hink, kostar över 2 000 kr.

Nsp askhink från K-Rauta. En vacker svart askhink med ventilerad botten för maximal säkerhet.

Askhink i Zink med lock och luftad sockel från Josef Davidssons.