Infraröd kamin

Infraröda golvkaminer är en typ av elektrisk kamin som använder infraröd strålningsvärme för att värma upp rummet. Dessa kaminer är en bra alternativ till traditionella kaminer eftersom de inte ger ifrån sig någon rök eller föroreningar, och kräver ingen skorsten eller installation.

Uptäck våra favoriter

 1. Prisvärd infraröd värmepelare (ca 2 800 kr)
 2. Insatsmodell med skön värme (ca 5 500 kr)
 3. Lyxig med unik ”magma”-teknik (ca 7 500 kr)
 4. Prisvärd infraröd gasolkamin (ca 1 500 kr)

Det som skiljer infraröda golvkaminer från andra elektriska kaminer är att de inte värmer upp luften i rummet, utan värmer upp möbler och föremål direkt genom strålningsvärme. Detta gör att rummet upplevs som varmare än vad termostaten visar, eftersom kroppen känner värmen direkt.

En infraröd golvkamin använder elektrisk ström för att värma upp ett värmeelement, som i sin tur ger av infraröd strålningsvärme. Detta ger direkt värme till föremål och människor i rummet, men inte till luften i rummet. Detta kan vara fördelaktigt i rum med låg luftfuktighet, eftersom infraröd värme inte torkar ut luften på samma sätt som luftvärme.

Infraröda golvkaminer är lätt att använda, med enkel tändning och olika värmesteg att välja mellan. De är också ofta utrustade med fjärrkontroll för att göra det enkelt att justera temperaturen.

Bästa infraröda kaminen

Det kan vara svårt att välja infraröd kamin bland alla som erbjuds när man börjar titta på olika modeller. Därför samlar vi här våra favoriter för att ge dig en bra utgångspunkt. Här är några av de bästa inftaröda kaminerna enligt oss.

Veito

Veito är en infraröd värmepelare,

Veito pelare med infraröd värme.

Elektrisk infraröd insats

Elektrisk infraröd insatskamin från etanolkamin shop.

Insats med infravärme
Insatsmodul med infravärme.

Magma

Magma från svenska Amazon.

Magma infraröd kamin i tradiotionell stil med modern finish.

Grad

Grad infraröd gasolkamin

Grad infraröd gasolvärmare
Grad infraröd gasolvärmare

Så väljer du

Det finns många olika infraröda kaminer på marknaden, så det kan vara svårt att veta vilken som är bäst för just dina behov. Här är några saker att tänka på när du väljer den bästa infraröda kaminen för dig.

Värmekapacitet

Först och främst är det viktigt att välja en infraröd kamin med en värmekapacitet som passar för just ditt hem eller kontor. Tänk på hur stort rummet är och vilken värmebehov du har. En infraröd kamin med för låg värmekapacitet kan inte värma upp rummet tillräckligt, medan en med för hög värmekapacitet kan bli för varm och förbruka onödigt mycket energi.

Effekt

En infraröd kamin med hög effekt kan värma upp rummet snabbt och effektivt, men det kan också innebära högre elräkningar. Välj en kamin med en effekt som passar dina behov och budget.

Funktioner

Många infraröda kaminer har olika funktioner, som fjärrkontroll, timer och justerbar temperatur. Tänk på vilka funktioner som passar dina behov bäst och välj en kamin som har dem.

Design

Infraröda kaminer finns i många olika stilar och designs, så det är viktigt att välja en som passar in i din inredning. Tänk på vilken stil du föredrar och om du vill att kaminen ska vara en central del av rummet eller mer som en bakgrundsfunktion.

Kostnad

Infraröda kaminer finns i många olika prisklasser, så det är viktigt att välja en som passar dina ekonomiska begränsningar. Tänk på att investera i en kvalitativ kamin kan löna sig i längden, eftersom den kan ha längre livslängd och lägre driftskostnader.

Skötsel

När det gäller skötsel är infraröda golvkaminer lätta att underhålla. De kräver ingen ved eller annat bränsle, utan det enda som behövs är en regelbunden rengöring av brännaren.

Det finns viktig skötsel som bör utföras för att säkerställa att din infraröda kamin fungerar säkert och effektivt. Här är några tips för att sköta din infraröda kamin:

 1. Se till att din kamin är placerad på en jämn och stabil yta.
 2. Använd inte kaminen i trånga utrymmen eller där det finns explosiva gaser.
 3. Se till att du har rätt elkabel för din kamin.
 4. Håll alltid en säkerhetsavstånd från kaminen, särskilt om du har barn eller husdjur.
 5. Använd inte kaminen nära brännbara föremål som draperier eller möbler.
 6. Använd inte kaminen om elkabeln eller någon annan del är skadad.
 7. Var noga med att rengöra glaset regelbundet om kaminen har glas.

Vanliga frågor och svar