Infravärmare

Om du är ute efter en värmare som kan ge dig den sköna värmen under de kallare årstiderna, så ör en infravärmare det perfekta valet. Infravärmare än är nämnligen mycket energieffektiva utomhus och ger omedelbar värme, vilket gör dem till ett bra alternativ för att hålla uteplatsen eller rummet varmt och skapa en behaglig atmosfär.

Uptäck våra favoriter

 1. IMUS, 1 800 kr bäst fristående infravärmare
 2. Ozona Heatflow, 2500 kr bäst vägghänd infravärmare
 3. Hortus Ufo 2 700 kr bäst infraröd bordsvärmare
 4. Verona, 800 kr bäst takhängd infravärmare
 5. Hortus Pelare, 2 100 kr bäst pelare

En infravärmare använder infraröd teknik för att värma upp omgivningen. De fungerar genom att skicka ut infraröda strålar som värmer upp objekt och människor som kommer i kontakt med strålarna, men inte luften runt omkring. Detta gör att infravärmarna är en effektiv och snabb värmekälla, framförallt utomhus där den är överlägset effektiv.

Även om infravärmare kan användas inomhus så är det alltså främst en uteprodukt. En infravärmare är en typ av terrassvärmare, andra terassvärmare är gasolvärmare, propan/butanvärmare, elvärmare och vedeldade terassvärmare. Det som främst skiljer dessa åt är hur de drivs.

Det finns olika typer av infravärmare, inklusive hängande, stående och bordsmodeller. De flesta infravärmare använder el som energikälla, men det finns också gasol- och propanbaserade värmare. Infravärmare är ofta mer energieffektiva än traditionella värmekällor, eftersom de värmer upp specifika områden direkt, i stället för att försöka värma upp hela rummet.

Infraröd värme

Infraröd värme är en form av värme som värmer genom strålning snarare än luftkonvektion.

golvkamin.se

Infraröd värme är en form av strålning som ger värme utan att först värma luften runt den. Detta skiljer den från traditionell värme, som värmer luften först och sedan fördelar värmen genom utrymmet. Infraröd värme fungerar genom att strålar med långa våglängder träffar målobjektet och värmer upp det direkt. Detta kan vara allt från människokroppar och föremål i rummet till trädgårdsmöbler och terrasser.

Infraröd värme används ofta i olika typer av uppvärmningssystem, som exempelvis infraröda terassvärmare och infraröda värmeapparater. Dessa produkter är lämpliga för användning i utomhusmiljöer där luften är kall, eftersom de ger direkt värme till människokroppar och föremål utan att värma luften runt dem. Detta gör att de kan användas även i områden med låg luftfuktighet, där traditionella värmekällor är minre effektiva.

Köpguide infravärmare

Det finns ett par saker som man bör tänka på när man ska köpa en infravärmare.

Först och främst bör man tänka på vad man ska använda värmaren till. Om man vill värma en stor utomhusyta kan det vara bra att välja en värmare med hög effekt, medan en mindre värmare kan räcka för en mindre yta.

Tänk på hur du vill installera värmaren. Ska den fästas på väggen, hångas i ett tak eller pergola eller behöver den vara fristående. Om du inte har tak eller tillgång till en närliggande vägg så kan en fristående infraröd värmare på en pelare vara det bästa alternativet. Om du har en mindre uteplats så kan det räcka med en mindre fristående värmare eller en bordsmodell.

Man bör också tänka på om man vill ha en värmare som kan oscillera eller om man vill att den ska vara statisk. En värmare med oscillation fördelar värmen mer jämnt framför sig och känns därmed behagligare.

Sist men inte minst bör man tänka på värmarens design. Om man vill att den ska passa in i sin trädgårds miljö kan det vara bra att välja en värmare med en mer naturlig färg och finish, medan en mer kontemporär design kan passa bättre i en modern miljö.

Genom att tänka på dessa saker kan man enklare hitta den perfekta infravärmaren för sina behov.

Bäst infravärmare

Så vilken infravärmare på marknaden är bäst? Det bästa är att du väljer den som passar alla dina behov. Men ibland behöver man lite inspiration och hjälp på traven. Därför har vi samlat de bästa infravärmarna här i denna lista.

 1. IMUS (ca 1 800 kr) är en fristående infravärmare i tidslös vacker deign och en lagom storlek. Den har en mycket elegant dansk design som passar perfekt att placera på uteplatsen. Värmaren fördelar värmen väldigt effektivt så att du kan njuta av de långa sommarkvällarna.
 2. OZONA HeatTower (ca 1 550 kr) är en fristående modell som är mycket energieffektiv och miljövänlig. Den är robust och vattentålig av extremt hög kvalitet. Dess material består av ett underhållsfritt aluminiumhölje med skyddskåpa, och värmaren har en garanti på 2 år.
 3. Hortus CB (ca 1 400 kr) är in en väggmonterad ifravärmare som ger mycket värme till personer som sitter inom ett avstånd av 3-5 meter. Med sin 92% energieffektivitet och 1500W halogenrör har den både hög effektivitet och lång hållbarhet, framförallt med tanke på det låga priset.
 4. Termo Verona (ca 800 kr) är en liten takhängd infravärmare. Den gulliga designen är perfekt för att skapa lite extra värme och stämning på uteplatsen. Ger ett varmvitt ljus och har två effekter, 600W och 1500W. Extremt prisvärd. Köp flera för att skapa en härlig stämning.
 5. Ozona Heatflow (ca 2 500 kr) är en av de mest moderna och energieffektiva infravärmarna på marknaden. Med sin steglösa värmeinställning kan du enkelt justera temperaturen efter behov, och med hjälp av en gratis Bluetooth-app kan värmaren styras från din telefon.
 6. Ozona Heatflow Beat (ca 4 900 kr). Som Ozona ovan fast med inbyggd högtalare. Sparar på sladdar och plats om du vill ha både en värmare och en högtalare på uteplatsen.
 7. Hortus Ufo är en infravärmare som är utformad i en bordsmodell och är tillverkad av svartlackerad aluminium. Den är perfekt när du vill ställa värmaren direkt på bordet. Med en effektivitet på 80% och tre effektnivåer: 800 W, 1200 W och 2000 ger den rätt mängd värme till alla som sitter runt bordet oavsett hur många.
 8. Hortus Pelare är en plelarmonterad infravärmare. Då den är pelarmonterad så liknar den typiska terassvärmare som drivs av gasol eller butan. Så vill du ha en bra infravärmare på en stadig pelare så är denna ett perfekt alternativ.

Vanliga frågor om infravärmare