Terassvärmare

Terassvärmare är ett bra alternativ för de som vill kunna njuta av sin uteplats under kalla månader. De är oftast gjorda av rostfritt stål eller aluminium, vilket gör dem tåliga mot väder och vind. Terassvärmare kan användas på olika sätt, till exempel som en central uppvärmningskälla för en större uteplats eller som en personlig värmare för att hålla dig varm när du sitter ute på kvällen.

Uptäck våra favoriter

  1. Bäst alla kategorier (ca 3 000 kr)
  2. Bäst gasolvärmare (ca 6 600 kr)
  3. Bäst infraröd värmare (ca 1 800 kr)
  4. Bäst eldstad (ca 7 500 kr)
  5. Bäst takhängda & budget (ca 800 kr)

Gemensamt för alla terassvärmare är att de är avsedda för att användas utomhus, oftast på en terass eller altan. De kan vara antingen elektriska, infraröda eller gasolburna, och används för att hålla den utomhusmiljö som man befinner sig i varm och behaglig.

En viktig skillnad mellan terassvärmare och andra typer av värmare är att terassvärmare är utformade för att klara av de hårda klimatförhållandena som råder utomhus. Detta innebär att de är byggda av mer robusta material, såsom rostfritt stål, för att klara av regn, snö och frost. Dessutom är terassvärmare ofta utrustade med skyddskåpor eller parasoller för att skydda mot direkt solljus, vilket kan vara skadligt för värmarens elektriska system.

En annan skillnad är att terassvärmare är avsedda för att värma en mer begränsad yta, i motsats till centralvärme eller element som är avsedda för att värma upp en hel lokal. Detta gör att terassvärmare är en mer riktad och effektiv värmelösning, särskilt för de som vill ha en behaglig miljö att umgås i utomhus.

En stor fördel med terassvärmare är deras energieffektivitet. Både gasolvärmare och infraröda terassvärmare är relativt effektiva jämfört med andra typer av värmare.

Olika typer

Vi har nämnt att det finns olika typer av terassvärmare att välja mellan, beroende på hur man vill att värmaren ska fungera. De två vanligaste och populäraste typerna är infraröda terassvärmare och gasoldrivna terassvärmare. Det finns även andra typer av värmare för terassen, bland annat: helelektriska värmare, kortvågs värmare (ofta kombinerat med infrarött), värmare som drivs av propan- och butangas, vedeldade terassvärmare och braskaminer.

Infraröda värmare använder sig av infraröd värme, vilket innebär att värmen direkt värmer människor och föremål i närheten, istället för att bara värma luften. Infraröda värmare kan användas mer sparsamt, vilket kan hjälpa till att sänka elräkningen. Den inraröda värmaren är också lättast att installera, då den är lättare i vikt och därmed mycket enkelt kan monteras på väggen eller taket.

Gasolvärmaren är den traditionella typen av terassvärmare. En gasolvärmare fungerar genom att bränna gasol och ger en behaglig värme genom en låga. Gasolvärmaren är ett bra val för den som vill ha en kraftfull värmare med lång driftstid. Även gasolvärmare är bra för de som vill ha en långsikt ekonomisk uppvärming. De kostar mer som en första investering och lönar sig sedan först i längden, då de förbrukar gasol istället för el.

Terassvärmare skiljer sig från andra typer av värmare som elektriska panelvärmare, värmepumpar och kaminer genom att de är mer portabla och enklare att flytta runt. De är också ofta lätta att montera och kan enkelt tas ner när de inte används. Andra värmare kan vara mer komplexa att installera och använda, och kräver oftast en fast installation.

Sammanfattningsvis är terassvärmare ett bra val för de som vill kunna värma upp sin uteplats på ett energieffektivt sätt. De är lätta att flytta runt och enkla att använda, vilket gör dem perfekta för terassen, altanen eller uteplatsen.

Bäst terassvärmare

Det finns en mängd olika faktorer att tänka på när man väljer den bästa terassvärmaren för sina behov. Här är några av de viktigaste:

  1. Plats: Var befinner sig terassen och hur utsatt är den för vind och väder? Om terassen är mer skyddad kan en mindre värmare räcka, medan en större och mer kraftfull värmare kan behövas för en mer öppen plats.
  2. Typ: Vilken typ av energi vill du använda? Gasol eller infraröd? Varje alternativ har sina för- och nackdelar, så tänk på vilket som passar dig bäst.
  3. Kapacitet: Hur många personer brukar samlas på terassen och vad är den totala ytan? Ju fler personer och ju större yta, desto mer kraftfull värmare behövs.
  4. Stil: Välj en terassvärmare som passar in i din befintliga inredning och stil. Det finns många olika modeller att välja mellan, så det finns garanterat något som passar just dig.
  5. Pris: Tänk på ditt budget och välj en värmare som passar dina behov men som också ligger inom ramen för det du vill spendera.

Nedan listar vi våra bästa tips för den bästa terassvärmaren. För att bara se en viss typ av värmare, se våra seprata artiklar om de bästa infraröda och de bästa gasolgrivna.

Steel Look

Ungefärligt pris: 3 000 kr
Köp Steel Look här

Steel Look Terrassvärmare är en mycket vacker och prisvärd värmare från välkända Outfit. Med sin pyramidutformade design ger den en lyxig och exklusiv känsla till din uteplats. Den passar riktigt bra in i alla typer av utemiljöer och kan enkelt flyttas runt med hjulen.

Det bästa med Steel Look är den fantastiska eldsflamma i glasröret som bidrar till en unik atmosfär på terrassen. Placera Steel Look vid entrén för att skapa en vacker inbjudan till trädgården eller terrassen, eller använd den för att förgylla till din uteplats och gör kvällarna utomhus ännu mer speciella. Oavsett vad du väljer att använda den till, kommer Outfit Terrassvärmare att göra sommarkvällarna ännu bättre.

Värmaren är lite annorlunda från de andra modellerna vi rekommenderar, då den drivs av propan- och butangas. Men den är fortfarande ganska enkel att hantera, med ett regulatorset inkluderat.

Bluegaz Bullet

Ungefärligt pris: 6 600 kr
Köp Blugaz Bullet här

Bluegaz Bullet är en högkvalitativ terassvärmare med gasol, som har en unik konisk brännare och stilren design. Den högeffektiva brännaren ger en bra värmeeffekt på 5-13 kW och har steglös reglering för att du enkelt kan hitta det perfekta värmeläget för varje situation.

Bluegaz Bullet är tillverkad av rostfritt stål och har tippsäkring för säker användning, vilket innebär att den stänger av sig om den skulle välta. Nedtill finns två hjul för enkel förflyttning samtidigt som foten också har monteringshål för en fastare och säkrare installation.

Vi är verkligen imponerade av Bluegaz Bullet terassvärmare! Den är enkel att använda med elektronisk tändning och gasoltillförselen upphör om lågan skulle slockna. Designen passar bra in på uteplatsen eller i trädgården och ger behaglig värme året om.

IMUS

Ungefärligt pris: 1 800 kr
Köp IMUS här

IMUS är en tidlös infraröd terrassvärmare i lagom stor storlek. Den har en mycket elegant dansk design som passar perfekt att placera på uteplatsen. Värmaren fördelar värmen väldigt effektivt så att du kan njuta av de långa sommarkvällarna.

IMUS använder betydligt mindre energi i jämförelse med andra infraröda värmare, och är baserad på infraröd och kortvågsteknik, vilket är den mest miljövänliga lösningen för utomhusvärme. Terrassvärmaren har också Safe Touch-funktionen, vilket gör att du inte behöver oroa dig för lekande barn.

Installationen av IMUS Terrassvärmare är enkel, du behöver bara koppla den till ett eluttag. Denna värmare är perfekt för den som vill ha en effektiv och miljövänlig lösning för utomhusvärme, med en tidlös dansk design.

Hortus CB

Ungefärligt pris: 1 400 kr
Köp Hortus CB här

Hortus CB 1500W Terassvärmare är en kvalitativ väggmonterad infraröd terrassvärmare som ger mycket värme till personer som sitter inom ett avstånd av 3-5 meter. Med sin 92% energieffektivitet och 1500W halogenrör med en livslängd på minst 7000 timmar är denna värmare en smart investering för att njuta av din uteplats året om.

Dess smarta och eleganta design gör att den passar perfekt att montera under markiser och takfot. Värmeaggregatet är vädertåligt och har en IP65 vattentät klassificering, vilket gör att den passar för montering vid oskyddade utomhusområden. En fjärrkontroll ingår också i paketet.

Med tre olika effektsteg på 500, 1000 och 1500W kan du enkelt anpassa värmen efter dina behov. Värmaren har en snabb uppstartstid på bara en sekund och har en driftkostnad på ca 3,30 kr per timme. Den har även låga CO2-utsläpp på ca 1 kg per timme, vilket gör den hållbar och miljövänlig.

Hortus har en längd på 60 cm. Den bör monteras minst 180 cm över marken för optimal effekt. Detta är en utmärkt värmare för användning både inom- och utomhus. Den kommer garanterat att skapa en härlig och mysig atmosfär på din uteplats!

Bertha

Ungefärligt pris: 1 800 kr
Köp Bertha här

Outfit Bertha terrassvärmare är en propan och butangas-värmare. Den är kraftig och stilren som gör att du kan använda din uteplats långt in på hösten, även vid kyligare väder. Den elektriska tändningen gör att du enkelt kan starta värmaren och med hjulen i botten är det smidigt att ta fram och ställa undan den när den inte används.

Terrassvärmaren är 221 cm hög och har en effekt mellan 5-12 kWh när den används. Tillräckligt för att värma de största utamiljöerna hemma. Dess konstruktion av metall och aluminium gör den tålig och långlivad.

Att använda Outfit Bertha Terrassvärmare ger en mysig stämning på din uteplats och gör att du kan njuta av den långt in på hösten. Dess stilrena design passar in i alla omgivningar och gör att du kan skapa en härlig atmosfär för dig och dina gäster.

Firebox

Ungefärligt pris: 7 500 kr
Köp Firebox här

Firebox Eldstad är en elegant och stilren vedeldad terrassvärmare och eldstad från Eva Solo. Sen är ämnad för bruk utomhus som ger en härlig stämning för uteplatsen på kvällarna. Den passar perfekt på alla trädgårdar och terrasser och har en integrerad värmare som håller sig varm länge.

Eldstaden har även en smidigt inbyggd skorsten som leder ut röken på ett praktiskt sätt, så du slipper en rökfylld veranda. Perfekt för dig som vill ha en vedeldad värmare på uteplatsen. Då den är vedeldad är det viktigt att du säkrar omgivningen innan du installerar den.

Väl installerad är Firebox lätt att underhålla och kan torkas av med en fuktig trasa. Den håller hög kvalité och står emot alla väder. Den har även en vacker vedhållare integrerad i sin fot.

Verona Hängande

Ungefärligt pris: 800 kr
Köp Verona här

Termo Verona är en liten hängande terassvärmare. Den gulliga designen är perfekt för att skapa lite extra värme och stämning på uteplatsen. Den designade värmaren ger ett varmvitt ljus och har två effekter – 600W och 1500W – så att du kan välja det som passar bäst för din uteplats.

Verona skapar en fin och varm miljö, perfekt för uterummet, balkongen, campingtältet (ja häng den inne i tältet!) eller uteserveringen. Dess halogenvärmelampa ger både omedelbar värme och ljus, så att du kan njuta av en behaglig stund utomhus även under kyligare temperaturer.

Verona är IPX4-godkänd för utomhusbruk och har en jordad kabel på 190cm med stickkontakt och en säkerhetskedja på 50cm. Det gör att du kan hänga den på en säker och lättillgänglig plats.

Sammantaget är Verona hängande terassvärmare en prisvärd och liten lösning för att skapa en mysigare uteplats under de kyligare månaderna.

Hortus Ufo

Ungefärligt pris: 2 700 kr
Köp Ufo här

Hortus Ufo är en terassvärmare som är utformad i en bordsmodell och är tillverkad av svartlackerad aluminium. Den är perfekt när du vill ställa värmaren direkt på bordet. Med en effektivitet på 80% och tre effektnivåer: 800 W, 1200 W och 2000 ger den rätt mängd värme till alla som sitter runt bordet oavsett hur många. De infraröda halogenrören har en livstid på minst 5000 timmar.

Den har en höjd på 80 cm och en diameter på 45 cm, vilket gör den lätt att placera på ett bord och integrera i uteplatsen. Den är även utrustad med en fjärrkontroll, vilket gör att man enkelt kan justera effektnivåer och slå på och av värmaren från en bekväm plats.

HORTUS terassvärmare modell UFO bordsmodell är godkänd enligt CE, LVC och EMC och har en IP-klassificering på IP54, vilket innebär att den är skyddad mot stänk från alla håll. Den är därför lämplig att använda både inomhus och utomhus. Med en driftkostnad på ca 2,11 – 5,28 kr per timme och ett CO2-utsläpp på ca 1 kg per timme är den även en miljövänlig lösning.

HeatUp

Ungefärligt pris: 6 000 kr
Köp HeatUp här

HeatUp är en effektiv helelektrisk terrassvärmare från Eva Solo. Den drivs helt av el och ger en behaglig värme under kyligare kvällar. Den har en snabb uppvärmningstid på bara 5 sekunder och tre olika värmeinställningar att välja mellan. HeatUp är också miljövänlig då den drivs helt med elektricitet och inte använder sig av gas eller olja.

Designen är modern och tidlös med svart aluminium och plast. Terrassvärmaren har också tre ben för god stabilitet och en tippsäkring för säker användning. Känslan från elvärmen är annorlunda och djupare än den infraröda värmen. Eva Solo HeatUp Terrassvärmare är altså en perfekt terassvärmare för dig som vill undvika gas och vill ha en riktig elvärme.

1470 Tipi

Ungefärligt pris: 5 800 kr
Köp 1470 Tipi här

1470 Tipi är en mycket elegant och fin vedeldad terassvärmare från Heta, som är perfekt för att göra allt från popcorn till pinnbröd, marshmallows och mycket mer över glöden. Dessutom är den en riktigt fin inredningsdetalj som bidrar till en mysig atmosfär på din terrass.

Tipien är tillverkad av Corten-stål, som med tiden kommer att få en vacker patina. Terrassvärmaren är dessutom byggd för att kunna stå utomhus året om och får altså inte användas inomhus.

Då den är vedeldad så är det är viktigt att komma ihåg att placera terrassvärmaren på ett icke-brännbart material och att brandsäkra omgivningen för att undvika eventuella olyckor. Med Heta 1470 Tipi Terrassvärmare kan du sitta ute och njuta av en mysig kväll på terrassen även långt in på hösten.

Torso

Ungefärligt pris: 500 kr
Köp Torso här

Termo Torso är en lättanvänd och lättplacerad terrassvärmare som ger behaglig värme till din uteplats. Med två olika effektlägen på 300W eller 600W kan du anpassa värmen efter dina behov. Den är mindre kraftig vilket reflekteras priset, så välj denna där du bara vill tillföra en mindre mängd värme. Värmaren har dock en funktion för oscillerande värme så att värmen sprids mycket jämnt i det lilla utrymmet.

Termo Torso är vattentålig och godkänd för utomhusbruk med sin IPX4-klassifikation, vilket gör den perfekt för användning på mindre balkonger, uteplatser eller i trädgården. Den har även ett tippskydd som slår av värmaren om den skulle välta, vilket ger en extra säkerhet vid användning.

Terassvärmaren har alltså endast en lite en uppvärmningsyta på cirka 6 kvadratmeter och en låg energiförbrukning på max 0,6 kW/h. Den ansluts enkelt med en stickpropp och har en ljuskälla av kolfiber med en brinntid på cirka 5000 timmar. Den perfekta enkla terassvärmaren av modell mindre!

Florens

Ungefärligt pris: 750 kr
Köp Florens här

Florens är en infraröd värmare med lagom hög effekt och låg energiförbrukning. Den har två effektlägen på 600/1200W så att du kan justera värmekällan efter behov. Den har en ocillerande reflektor som ger en jämn och effektiv värmefördelning i ett brett område på 120 grader. Värmaren är mycket tystgående, nästan ljudlös, tack vare den senaste tekniken med enbart reflektorn som ocillerar.

Florens är utrustad med värmerör i carbon, som har en livslängd på 5000h. Med överhettningsskydd och tippskydd kan du vara säker på att värmaren är säker att använda, och med IPX4 skyddsklass och CE godkänd är den också godkänd för utomhusbruk. Sladdlängden på 1,7 meter gör det enkelt att placera värmaren där du behöver den.

Den låga höjden på 520mm och diametern på 235mm gör att Florens passar in i de flesta miljöer. Skyddsgallret har en värmeskyddande behandling, Cool Touch Technology, som gör att man inte bränner sig om man stöter emot det.

Vanliga frågor