Vedkorg

En vedkorg är en utmärkt lösning för att lagra och transportera ved till din eldstad eller kamin. Det finns många olika stilar och material att välja mellan, så det är lätt att hitta en vedkorg som passar just dina behov och din inredning.

De bästa vedkorgarna

  1. Vedkorg smide prisvärd och rejäl från Granngården
  2. Vedkorg fyrkant billig och funktionell från Byggmax
  3. Ørskov vedkorg dyrare vedkorg i läder från Nordic Nest
  4. Knopp vedkorg klassisk mässing från Sekelskifte
  5. Bonthee stor och funktionell vedväska från amazon.se

Vedkorgar av trä är en klassisk lösning och ger en mysig och hemtrevlig känsla. De kan vara tillverkade av olika träslag, som exempelvis ek eller björk. Det är viktigt att välja en vedkorg av hög kvalitet, eftersom trä kan splittra och spricka om det utsätts för värme och fukt.

Relaxdays, vedkorg från amazon.se

Metallvedkorgar är en annan populär lösning och finns i olika material som exempelvis stål eller järn. De är ofta lättare att rengöra och mer hållbara än trävedkorgar, men kan vara mer kalla och hårda i utseendet.

Vedkorgar med hjul är en bekväm lösning om du har långt till din eldstad eller kamin. De gör det enkelt att transportera veden, utan att behöva bära den. Du kan också välja en vedkorg med en locket, som håller veden torr och skyddad mot elementen.

Det finns även vedkorgar som är tillverkade av material som läder eller textil. Dessa är en lyxigare variant, men kan vara mer känsliga för väta och skador.

När du väljer en vedkorg, tänk på att välja en storlek som passar dina behov. Om du har en stor öppen spis eller kamin, kanske du behöver en vedkorg som kan rymma en större mängd ved. Om du bara har en liten eldstad, kan du välja en mindre vedkorg.

Det är också viktigt att välja en vedkorg som är robust och kan tåla vikten av ved, samtidigt som den ska vara snygg och passa in i din inredning. Många vedkorgar är tillverkade av stål, men det finns också alternativ i trä och andra material.

Tidlös, vedgryta från David josefssons

En vedkorg är också ett bra sätt att hålla ordning på din ved och förhindra att den blir fuktig och försämrad. En vedkorg med lock kan hjälpa till att skydda veden från väder och vatten.

Det finns många olika stilar av vedkorgar att välja mellan, så du kan hitta en som passar just din inredning och stil. Från moderna, minimalistiska vedkorgar till klassiska och traditionella design, finns det något för alla smaker.

En vedkorg är ett praktiskt och snyggt tillbehör för din eldstad eller kamin, och hjälper till att hålla ordning på din ved samtidigt som den tillför en snygg detalj i din inredning. Så om du vill ha en praktisk och snygg lösning för att förvara din ved, är en vedkorg det perfekta valet.

Bäst vedkorg

Vedkorg smide svart från Granngården. Detta är en billig men robust vedkorg i en klassiskt formad skål av stål. Ett bra köp för den prismedvetne.

Vedkorg smide, robust vedkorg från Granngården

Vedkorg fyrkant från Byggmax. En mycket enkel design som fungerar. Stor enkel korg som har ett praktiskt handttag. Ännu billigare än den från Granngården.

Bolin Smide. Bolin Smide säljer en svartlackerade vedkorgar i olika designer. Lite dyrare men oerhört vackra.

Tidlös vedgryta från David josefssons. En stor och grå hink med tidlös design och enkelt handtag. Simpel design som passar de allra flesta hem. En lite dyrare designpjäs, runt 1 500 kr.

Ørskov vedkorg från Nordic Nest. En vedkorg i läder designad av Jørgen Møller. Definitivt en dyrare och exklusivare korg. Välj mellan olika färger.

Ventura Funky vedkorg från stayhome. En lite annorlunda, men prisvärd vedkorg. Vedkorgen är fyrkantig, svart och med ett runt handtag.

Belford vedkorg från Hulténs. En vedkorg i lackerad aluminium som är tillverkad av Brafab. Lättare att lyfta då den är av aluminium, men lite mindre robust.

Belford vedkorg från Hulténs.

Relaxdays vedkorg i konstläder från amazon.se. En stor och stabil vedkorg med bärhandtag. Bra pris för en läderkorg, även om det är imitationsläder. Välj mellan två olika storlekar.

Ymer vedgryta i koppar från David Josefssons. En vedgryta i klassiskt vedgryte-stil som har ett rejält smideshandtag. Ger ett tungt och rejält intryck. Perfekt utsmycning till en större vedeldad kamin.

Relaxdays vedkorg i pulverlackerat stål från amazon.se. En klassisk vedkorg i skålformat nätstål och gjutjärn. Stabil och robust.

Saga vedgryta i koppar. En exklusiv och mycket dyr (över 5 000 kr) vedgryta/vedhink som verkligen kommer imponera på dina gäster. En stor gryta i en glansig högpolerad koppar.

Bonthee vedväska från amazon.se. En stor multifunktionell vedväska i starkt och tåligt canvasmaterial. Flera bäralternativ så att du kan bära den antingen för hand eller över axeln.

Bonthee vedväska från amazon.se

Knopp vedkorg i mässing från Sekelskifte. En klassiskt skålformad vedkorg i massiv mässing. Bra pris för att vara mässing. Välj mellan polerad mässing eller antikt mässing.

Viirkuja vedkorg i filt från amazon.se. Snygg filtkorg tillverkad av Extra Tjock Filt. Välj mellan ett antal olika gråa färger och storlekar. Tack vare sin släta filtyta kommer denna vedkorg inte lämna några märken eller repor på ditt trägolv, laminat eller kakel.

Lage vedkorg och tidningställ från Jotex. En billigare vedkorg i järn med stort runt handttag. Fungerar även bra som tidningsställ.

Royal vedbalja i mässing/smide från Sekelskifte. En vedbalja i kunglig design av massivt smide. Såklart betydligt dyrare, denna modell kostar runt 3 500kr.

Byttan vedgryta i mässing. Lika exklusiv och stor bytta som Saga ovan, men lite annan design och i vacker mässing. Äkta mässing och robusta svarta handtag i gjutjärn.

Välj rätt vedkorg

En vedkorg är en utmärkt lösning för att hålla din ved torr och skyddad från väder och fukt, samtidigt som den ger en stilren och organiserad look i din trädgård eller uteplats.

Knopp vedkorg i antikt mässing från Sekelskifte

Det finns många olika sorter av vedkorgar att välja mellan, allt från enkla träkorgar till mer dekorativa metallkorgar. Du kan välja en vedkorg som passar din personliga stil och dina behov. Välj exempelvis en vedkorg med lock om du vill ha en lösning som håller vedrusk och fukt borta, eller en vedkorg med hjul om du vill kunna flytta på den enkelt.

En vedkorg är inte bara en praktisk lösning för att förvara din ved, den kan också fungera som en dekoration i din trädgård. Placera den bredvid din eldstad eller kamin för att skapa en mysig atmosfär. Du kan också välja en vedkorg med en vacker design eller fina detaljer som en extra touch av stil och karaktär.

Välj en vedkorg som är tillverkad av hållbart material och av hög kvalitet, så att den kan hålla i många år. Det kan också vara en bra idé att investera i en vedkorg med locket, som skyddar veden från vädret och håller den torr och fräsch.

Ett bra tips när du väljer en vedkorg är att tänka på var du ska placera den. Om du har en trädgård, kan en vedkorg av trä passa perfekt in i den naturliga miljön. Om du har en modern inomhusmiljö, kan en vedkorg i metall eller plast vara ett bra val.

Det finns många olika stilar och modeller att välja mellan, så ta dig tid att undersöka de olika alternativen och välj en vedkorg som passar dina behov och din personliga stil.