Etanolkamin

Fristående etanolkaminer är en populär inredningsdetalj som ger en mysig och varm atmosfär i hemmet. Dessa kaminer fungerar genom att bränna etanol, vilket ger en säker och ren eld.

Shoppa våra favoriter

 1. Liten med glasvägg (ca 1 500 kr)
 2. Klassisk modell (ca 10 000 kr)
 3. Större på pedestal (ca 25 000 kr)

Fristående etanolkaminer är ett bra val för den som vill skapa en mysig atmosfär i sitt hem utan att behöva göra stora ändringar i inredningen. De är lätta att använda och underhålla, och hjälper till att värma upp rummet på ett effektivt sätt. Så om du är ute efter en behaglig värme och en mysig stämning, kan en fristående etanolkamin vara precis det du behöver.

Etanolkaminer är lätta att placera var som helst i hemmet, eftersom de inte kräver några speciella installationer eller anslutningar till elnätet. De är också mycket lätta att använda, med enkel påfyllning av etanol och enkel rengöring.

Fristående etanolkaminer är också energieffektiva och hjälper till att värma upp ett rum på ett snabbt och effektivt sätt. De ger en behaglig värme utan att kräva mycket energi, så du kan spara pengar på uppvärmningen samtidigt som du skapar en mysig stämning i ditt hem.

Bäst fristående etanolkamin

Det finns en mängd olika fristående etanolkaminer att välja mellan, så det är viktigt att du väljer en modell som passar dina behov. Tänk på storlek, förmåga att värma upp rummet, och eventuellt även utseende och design. Välj en kamin som passar in i din inredning och som du trivs med att titta på.

Här är de några av bästa etanolkaminerna på marknaden just nu. Jag har valt ut tre av mina favoriter i tre olika prisklasser.

Liten etanolkamin med glasvägg

Ungefärligt pris: 1 200 kr
Köp här

Om du letar efter en liten etanolkamin för bordet, kan du definitivt ta en titt på denna modell, som ger väldigt mycket för det lilla priset. Denna bordskamin är perfekt för att skapa en mysig och behaglig atmosfär i ditt hem, oavsett om du placerar den på bordet eller på golvet.

Liten etanolkamin med glas

En av de stora fördelarna med just denna modell är att den har ett säkerhetsglas av mycket hög kvalitet, som ger maximal insyn till elden. Detta gör att du kan njuta av den mysiga atmosfären även när elden inte brinner. Kaminen passar också in i alla slags omgivningar, så du kan placera den precis var du vill i ditt hem.

Denna modell kan också enkelt tas med ut på terrassen om du önskar det, vilket gör den perfekt för att skapa en mysig och behaglig atmosfär även under sommaren. Kaminen är enkel att underhålla och rengöra, men har dock en väldigt liten behållare för etanol. En 0,5 L brännare medföljer som ger en brinntid på upp till 3 timmar per påfyllning. Ett släckningsverktyg ingår också, så du kan enkelt släcka elden när du är klar med den.

Sammantaget är vår liten etanolkamin för bordet en utmärkt val för den som vill skapa en mysig och behaglig atmosfär i sitt hem. Med sin raffinerade och eleganta design, låga pris, säkerhetsglas och enkla underhåll, är det en enkel rekommendation för alla som vill ha en liten och behaglig eldkälla.

Denna modell finns också i en vit version, så du kan välja den färg som passar bäst i din inredning. Du kan också förhöja upplevelsen ytterligare genom att addera en doft!

Traditionell Etanolkaminer

Ungefärligt pris: 10 000 kr
Se alla klassiska modeller här

Om du letar efter en fristående etanolkamin med en klassisk och elegant design, kan du definitivt ta en titt på de klassiska modellerna från Etanolkamin Shop. Dessa kaminer har en stark tradition i England, där de också kallas den engelska eldstaden, och de är kända för sin stora storlek, vackra mönster och eleganta utseende.

Crosby, en av de vackra klassiska modellerna. Ställs mot väggen.

Modellnamn som Corby, Crosby, Cranbrook, Crawley, Colyton och Cromer är bara några exempel på de modeller som säljs. Alla dessa kaminer levereras färdigmonterade, vilket gör att du kan börja njuta av den mysiga atmosfären inom några minuter efter att du har fått hem dem. Du behöver bara finna den rätta platsen för kaminen i ditt hem och fylla på med etanol.

Klassiska fristående etanolkaminer ett perfekt val för den som vill ha en kamin med en klassisk och elegant design. De är stora och vackra med mönster som verkligen sticker ut, och deras elegans ger dem en lyxig känsla. Med deras enkla montering och användning är de också en perfekt kamin för personer som vill ha en mysig och behaglig atmosfär i sitt hem utan att behöva oroa sig för komplicerade installationer eller underhåll.

Som personlig rekommendation skulle jag definitivt välja en av dessa klassiska fristående etanolkaminer. Deras unika design och elegans gör dem till en viktig designikon i mitt hem, och jag skulle gärna njuta av den mysiga atmosfären som de skapar under långa kvällar med mysig eld.

Cocoon Pedestal

Ungefärligt pris: 25 000 kr
Köp Cocoon Pedestal här

Cocoon Pedestal är en fristående etanolkamin som sticker ut från mängden med sin unika design och flexibla placering. Denna kamin, designad av Federico Otero, kan snurras runt så att elden kan njutas från flera olika vinklar i rummet. Kaminen levereras i en elegant matt svart färg med en fot av polerat stål, vilket ger den en lyxig känsla.

Cocoon Pedestal. Vacker och värmande. Välj mellan olika finishar, till exempel polerat stål, mattsvart och chrom. Här i mattsvart med mattsvart pedestal.

Ett av de stora fördelarna med Cocoon Pedestal är att den är så enkel att använda. Den levereras med sin egna 1,5 L brännare, så du behöver inte oroa dig för att hitta rätt bränsle. Och eftersom den inte är beroende av elektricitet kan den användas var som helst, även i områden utan tillgång till el. Monteringen av kaminen är också mycket enkel, så du kan börja njuta av den mysiga atmosfären på nolltid.

En annan stor fördel med Cocoon Pedestal är att den är så lätt att packa med till t.ex. sommarstugan. Detta gör den till en idealisk kamin för personer som gillar att resa och som vill ha en mysig och behaglig atmosfär även när de är på semestern.

Sammantaget är Cocoon Pedestal en utmärkt val av fristående etanolkamin. Med sin unika design, flexibla placering och enkelhet att använda och packa med, är den en mycket rekommenderad kamin för alla som vill skapa en mysig och behaglig atmosfär i sitt hem.

Innan du köper en etanolkamin

Innan du köper en etanolkamin är det viktigt att du tänker på följande saker:

 1. Plats: Var vill du placera din etanolkamin? Se till att du väljer en modell som passar in i den aktuella platsen i ditt hem.
 2. Storlek: Hur stor etanolkamin vill du ha? Tänk på hur mycket plats du har att tillgå och välj en modell som passar in i den aktuella storleken på rummet.
 3. Design: Vilket utseende och vilken design passar bäst in i din inredning? Välj en etanolkamin som du trivs med att titta på och som passar in i din personliga stil.
 4. Pris: Hur mycket är du beredd att spendera på en etanolkamin? Jämför olika modeller och priser för att hitta den som passar dina budgetbehov.
 5. Säkerhet: Se till att du väljer en etanolkamin med en hög säkerhetsstandard. Kontrollera att den har de säkerhetsfunktioner du behöver, till exempel automatisk avstängning vid låg etanolbehållare eller en säkerhetsskärm.

Genom att tänka på dessa saker innan du köper en etanolkamin kan du hitta en modell som passar dina behov och som du kommer att trivas med att använda.

Skötsel av en etanolkamin

Att sköta en etanolkamin är ganska enkelt och kräver inte mycket tid eller ansträngning. Här är några tips för att hjälpa dig att sköta din etanolkamin:

 1. Se till att du använder den rätta typen av etanol. Välj en etanol som är speciellt framtagen för att användas i kaminer, så att du får en säker och ren eld.
 2. Fyll på etanol regelbundet. Kontrollera nivån på etanolbehållaren ofta och se till att den är tillräckligt full. Det är viktigt att du inte lämnar kaminen utan etanol, eftersom det kan orsaka olyckor.
 3. Rengör regelbundet. Se till att du rengör din etanolkamin regelbuddet, så att den håller sig fräsch och säker att använda. Använd en fuktig trasa och eventuellt lite mild tvållösning för att torka av ytan och få bort eventuella fläckar.
 4. Följ bruksanvisningen. Läs bruksanvisningen för din etanolkamin noga och följ alla instruktioner och säkerhetsråd som ges. Det är viktigt att du följer alla säkerhetsföreskrifter för att undvika olyckor.

Genom att följa dessa tips kan du enkelt sköta din etanolkamin och se till att den fungerar säkert och effektivt.

Fylla på en etanolkamin

Att fylla på en etanolkamin är en enkel process som du kan göra på egen hand. Här är steg för steg-instruktioner för att fylla på din etanolkamin:

 1. Stäng av kaminen. Se till att din etanolkamin är avstängd och att det inte finns någon öppen eld.
 2. Öppna etanolbehållaren. Var noga med att hålla etanolbehållaren på en stabil och jämn yta. Öppna locket på etanolbehållaren och se till att det inte finns några spill eller läckor.
 3. Fyll på med etanol. Var försiktig när du fyller på med etanol, så att du inte spillar eller skapar läckor. Fyll på behållaren tills den är tillräckligt full.
 4. Stäng locket på etanolbehållaren. Se till att locket är ordentligt stängt och att det inte finns några läckor.
 5. Starta kaminen. När du har fyllt på behållaren med etanol, kan du starta kaminen igen. Var noga med att följa instruktionerna i bruksanvisningen för att se till att du startar den på rätt sätt.

Genom att följa dessa steg kan du enkelt fylla på din etanolkamin och se till att den fungerar säkert och effektivt. Var alltid försiktig när du hanterar etanol och se till att du följer alla säkerhetsföreskrifter för att undvika olyckor.

Etanolkaminer och Gasolkaminer

Etanolkaminer liknar gasolkaminer på många sätt men skiljer sig genom att de använder etanol som bränsle. Därför är de som regel mer miljövänliga, inte beroende av el för att fungera och enklare att installera. De har dock nackdelar också, som att de kan vara dyrare att köpa och att de kan vara svåra att få tag på.

Vanliga frågor om etanol och etanolkaminer