Gasolkamin

Gasolkaminer ett bra alternativ för de som vill ha en kamin utan allt det arbete som följer med en traditionell kamin.

En gasolkamin är en form av kamin som använder gasol som bränsle istället för trä eller pellets. De är populära för de som önskar en kamin utan allt det arbete som följer med att hålla eld på en traditionell kamin. Gasolkaminer är enkel att använda, eftersom de bara kräver att man fyller på gasolbehållaren och tänder den med en fjärrkontroll.

Uptäck våra favoriter

  1. Ihopfällbar med otroligt värde (ca 1 500 kr)
  2. Lyxigare modell av hög kvalitet (ca 2 500 kr)
  3. Komplett startpaket (ca 6 000 kr)
  4. Vacker utomhusmodell (ca 9 500 kr)

En stor fördel med gasolkaminer är att de är mycket mer miljövänliga än traditionella kaminer. De släpper ut mycket mindre koldioxid och andra skadliga utsläpp, och de kräver inte skörden av träd för att fungera. De är också mycket säkrare än traditionella kaminer, eftersom det inte finns någon risk för att man ska tappa bort sig i elden.

En annan stor fördel med gasolkaminer är att de är mycket mer bekväma att använda. De flesta modeller har inbyggda termostater som kan hålla en jämn temperatur i rummet, och de är mycket lättare att reglera än traditionella kaminer. De flesta gasolkaminer har också flera olika inställningsmöjligheter, så att man kan välja hur mycket värme man vill ha i rummet.

Det finns dock några nackdelar med gasolkaminer också. En av de största är att de är också beroende av gasol, vilket kan vara en kostnad som inte alla är beredda att ta på sig.

Den typska gasolkaminen är en enkel modell som värmer inomhus. Denna gasolkamin från Jula flyttas enkelt från rum till rum.
Den dyrare gasolkaminen Provance är gjord av gjutjärn och aluminium som skapar en fantastisk atmosfär inomhus.

Bästa gasolkaminerna

Enkla fristående modeller

Den typiska gasolkaminen är en enkel pjäs som kan placeras och enkelt flyttas till valfritt rum hemma. Ofta kostar de under 2 500 kr. Här är de bästa och mest prisvärda modellerna.

Millarco 4.3 Kw

Millarco 4.3 Kw. Millarco är en sammanfällbar gasolkamin som har ett fantastiskt pris. Vi tror inte många svenskar hittar den, då den säljs av amazon.se, så det är en riktig gömd skatt. Den har en effekt på hela 4.3 Kw och kan värma upp rum ända upp till 80 kvm!

Millarco 43 Kw 8211 en mycket prisvärd gasolkamin Vår topprekommendation

Gasolkaminen har tre infraröda värmeelement, en inbyggd elektrisk värmefläkt och en elektronisk tändning för att ge maximal värme och komfort. Den har också ett tippskydd för att förhindra olyckor.

Tre värmesteg vid gasdrift, med en gasförbrukning på 110/200/305 g per timme. Den har även smidiga hjul för enkel förflyttning. Millarco gasolkamin har en svartlackerad färg med kromgaller, och den har certifieringar från både CE och KIWA.

Men det bästa är priset – 4.3 Kw för under 1 500 kr är svårt att slå.

Sunwind Windflame

Sunwind Windflame. Sunwind Windflame är en mycket populär modell på den svenska marknaden. Det är en riktigt bra kamin också. Problemet är dock att den ofta är slutsåld och att priset är relativt högt.

Windflame Gasol. Mysig gasolkamin av riktigt bra kvalitet. Tyvärr ofta slutsåld i Sverige så svårare att få tag på.

Windflame ger en härligt värme och en mysig atmosfär i rummet. Den har en realistisk eldeffekt, och den kan användas året runt för att värma upp rummet. Gasolkaminen har en stor gasolbehållare som räcker länge, och den kan tändas enkelt med hjälp av en fjärrkontroll.

Sunwind Windflame gasolkamin har också en termostat som håller en jämn temperatur, och den har en låg gasförbrukning. Den har också tändsäkring, vältsäkring och CO-säkring för att säkerställa säker användning. Gasolregulatorset ingår inte, men du kan enkelt placera gasolflaskan baktill i kaminen.

Stilla

Smidigt startpaket med Stilla.

Stilla. Gasolkaminen Stilla är en effektiv värmekälla som snabbt kan värma upp ett rum. Den har tre olika effektlägen, så du kan enkelt ställa ner kaminen på sparlåga efter att du nått önskad temperatur.

Stilla Gasol. En vacker pjäs att placera i hemmet.

Stilla har en automatisk syrgaskontroll som kontrollerar och stänger av kaminen innan nivån av CO2 eller CO blir för hög. Kaminen kan också kompletteras med ett matlagningspaket som innehåller allt du behöver för att enkelt koppla på ett driftsäkert gasolkök till din befintliga gasolkamin.

Det bästa med Stilla är att den är så vacker. Den passar mycket väl in i inredningen hemma och har ett lågt pris. Ibland säljs den också med ett mycket smidigt startpaket som innehåller allt för dig som köper din första gasolkamin.

Dyrare specialmodeller

Gasolkaminer behöver inte bara vara kostnadseffektiva rumsvärmare. Det finns dyrare modeller som kan vara vackra designpjäser som skapar en unik atmosfär medans de värmer eller vara gjorda för utomhusbruk. Häs är några av de mest unika och bästa på marknaden idag.

Sunwind Firenze.

Gasolbrasa – Sunwind Firenze TB4.

Gasolbrasa Firenze TB-4 är en högkvalitativ gasolbrasa för utomhusbruk. Den skapar en varm och trivsam atmosfär i trädgården, på terrassen, på restauranger eller på barer. Den ger en riktigt hög värmeeffekt, och den har en dekorativ flambild som ger en trevlig stämning.

Sunwind Firenze. För dig som vill lyxa till det på uteplatsen med en gasolkamin för utomhusbruk.

Brasan har fyra hjul och ett handtag på baksidan, så den är lätt att flytta. Glaset är härdat, och brasan är av mycket hög kvalitet. En uppsättning keramiska ved medföljer, så du kan skapa en mysig atmosfär. Gasolflaskan får plats i skåpet under brasan, men gasolregulator och slang är extra tillbehör.

Gasolbrasa Firenze TB-4 har en effekt på hela 8.5 Kw, en förbrukning på max 664 g per timme, och den väger 50 kg.

Provance

Designpjäs i gjutjärn – Provance. Gasolkaminen Provence är en rejäl gasolkamin tillverkad i gjutjärn och gjuten aluminium med en elegant design.

Provance 8211 makalöst vacker designpjäs Något så unikt som en gasolkamin i gjutjärn

Den skiljer sig från många andra gasolkaminer på marknaden genom sin unika brännare som efterliknar en braskamin. Gasolkaminen Provence är mycket populär bland inredningsintresserade och många väljer att använda den som en möbel.

Den är lätt att placera på olika ställen i hemmet, eftersom den har fyra hjul och inget behov av skorsten eller installation. Gasolkaminen är framtagen för inomhusbruk och har en automatisk syrgaskontroll som förhindrar höga nivåer av CO2 eller CO.

Den har också en vedinsats som ger en mer verklighetstrogen känsla.

Modeno Lava Tube

Lavastenar utomhus – Modeno Lava Tube.

Modeno Lava Tube är en elegant eldstad som ger värme och mysig atmosfär på din terrass eller uteplats. Lava Tube har en mycket snygg låga med en brännare i rostfritt stål täckt med lavastenar, som ger den en naturlig och dekorativ touch.

Modeno Lava Tube kommer med vackra lavastenar. Den är gjord för utomhusbruk och skapar en fantastisk vacker låga.

Den är tillverkad av hållbart material, glasfiberarmerad lättbetong (GRC), som är motståndskraftig mot blekning och flagnande och därför lämplig för utomhusbruk.

Eldstaden har en brännare i rostfritt stål täckt med lavastenar. Den har också ett elektroniskt tändsystem och är förmonterad för snabb och enkel uppsättning. Gascylinder och regulator ingår inte i förpackningen, men det medföljer ett PVC-lock för förvaring. Du kan också förändra eldstadens utseende med dekorativt krossat glas, som säljs separat.

Skötsel av gasolkamin

Att sköta en gasolkamin kan vara ganska enkelt, så länge man följer viktiga råd och föreskrifter. Det är viktigt att fylla på gasolbehållaren regelbundet, rengöra behållaren regelbundet, kontrollera behållaren för läckage, använda endast rekommenderat gasol och kontrollera rören regelbundetför att sköta sin gasolkamin på bästa sätt.

Det kan låta som ganska mycket underhåll och det är bra att vara medveten om detta innan man köper. Vill man ha mindre underhåll kan det vara ett bättre val med en etanolkamin.

Men genom att följa dessa råd kan du få din gasolkamin att fungera optimalt, och hålla den säker att använda.

  1. Se till att gasolbehållaren är full. Gasolkaminer kräver att man fyller på gasolbehållaren regelbundet, så att de kan fungera som de ska. Se till att du har tillräckligt med gasol hemma, så att du inte plötsligt står utan värme när du behöver den mest.
  2. Rengör gasolbehållaren regelbundet. Det är viktigt att hålla gasolbehållaren ren, så att den fungerar som den ska. Använd en trasa fuktad med mild tvål och vatten för att rengöra behållaren. Se till att du torkar den ordentligt när du är klar, så att den inte rinner över.
  3. Kontrollera gasolbehållaren regelbust för läckage. Det är viktigt att se till att gasolbehållaren inte läcker, eftersom det kan vara farligt. Kontrollera regelbust för att se om det finns några läckor, och byt ut behållaren om du upptäcker några.
  4. Använd endast rekommenderat gasol. Det är viktigt att använda rätt typ av gasol i din gasolkamin, så att den fungerar som den ska. Använd endast rekommenderat gasol, så att du inte riskerar att skada kaminen.
  5. Kontrollera rören regelbust. Gasolkaminer har rörledningar som för gasol från behållaren till brännaren. Det är viktigt att kontrollera rören regelbust, så att du inte riskerar att de spricker eller läcker. Byt ut rören om du upptäcker några skador.

Gasol eller etanol?

Det finns flera sätt på vilket gasolkaminer skiljer sig från etanolkaminer. En av de största skillnaderna är bränslet som används. Gasol är ett fossilbränsle, medan etanol är en biobränsle. Detta gör etanolkaminer mer miljövänliga än gasolkaminer, eftersom de inte släpper ut så mycket koldioxid och andra skadliga utsläpp.

En annan skillnad är att etanolkaminer inte är beroende av el för att fungera. De kan fungera även om strömmen går, vilket kan vara en stor fördel i värsta fall. Gasolkaminer däremot är beroende av el för att kunna tändas och regleras, så om strömmen går kan man inte använda dem.

Gasolkaminerkan också vara svårare att installera än etaolkaminer, eftersom de inte kräver någon sladd eller rörledning. Det är bara att fylla på etanolbehållaren och tända den, och sedan kan man använda kaminen omedelbart. Gasolkaminer däremot kan kräva att man installerar rörledningar och sladdar, vilket kan vara en utmaning för vissa.

Vanliga frågor och svar om gasolkaminer